САД потрошија приближно осум милијарди долари за обнова на згради и возила во Авганистан


САД од 2008 година досега потрошија 7,8 милијаррди долари за обнова на напуштени или уништени згради и возила во Авганистам, се наведува во извештајот на Специјалниот генерален инспекторат за обнова на Авганистан (СИГАР).

Според СИГАР, 343,2 милиони од вкупната сума, се потрошени на одржување на објекти и возила кои се во добра состојба.

Додека 1,2 милијарди долари биле наменети за плаќање на згради и возила што се користени за нивната првична намена. ми/

Кабул, 1 март 2021 (МИА)


Видете следно

Пролетни средби на ММФ и Светската банка: Одлуките и мерките на Народната банка придонесоа за јакнење на стабилноста на банкарскиот систем и за кредитирањето

Одлуките и мерките на Народната банка донесени од почнувањето на корона-кризата наваму се позитивно оценети …