Се бара одгледувач на Фламинго на Бахамите


Дали го сакате сонцето, плажите, егзотиката и … птиците?

Бахамите нудат идеална работа за вас. Официјално: до 28 февруари, можете да поднесете биографија за позицијата на Фламинго.

За да аплицирате потребно е да имате завршено Зоологија или слична специјалност, да имате искуство со животните, а ако сте орнитолог, е дополнителен плус.

Освен дека ќе мора да се преселите на Бахамите, ќе одговарате за подобрување на условите за животот на егзотичните птици, ќе треба и да учествувате во програма за зголемување на нивната популација.

Птиците се лоцирани на територијата на комплексот кој е вреден повеќе од десет милиони долари.

flamingo1


Видете следно

Од денеска во функција е пунктот во Поликлиника Млин Балкан – се зголемуваат капацитетите за тестирање на коронавирус ширум земјата

Министерството за здравство инфомира дека од денеска е во функција уште еден пункт за тестирање …