Се качија дел од акциите во Азија


Вкупниот индекс MSCI Asia Pacific се зголеми за 1,4% до 130.93, што се насочи кон неделен профит.

Јапонскиот индекс на Блу чип Nikkei 225 и Hang Seng China Enterprises се зголемија. Друг јапонски индекс – Topix додаде 2,3%, а Nikkei 225 порасна за 3%.

За време на трговијата во Токио Kawasaki Heavy Industries се зголеми СП 4.5%. Компанијата го смени претседателот и заврши со преговорите за спојување на Mitsui Engineering & Shipbuilding сo што даде причина на инвеститорите да купуваат акции.


Видете следно

Царовска во Куманово: Покачувањето од 700 денари ќе влезе во основицата на пензиите и дополнително ќе се усогласи со трошоците на живот

Зголемувањето на пензиите во јануари 2020 година, социјалната пензија и други актуелни прашања беа тема …