Се огласи Каракамишева: Еве што предвидува за партиското „метење“ во СДС


Професорката по уставно право Тања Каракамишева прогнозира жесток фајт меѓу тимот на Радмила Шеќеринска и тимот на Заев.

„Нема почеток на преговори со ЕУ, далеку е НАТО.

Овие факти ќе ги завртат копјата внатре кон СДС.

Следниов период ќе гледаме жесток фајт меѓу тимот на Рада и тимот на Заев.

Кој кого ќе измети?

Дали Заев ќе го суреди тимот на Рада или сепак Рада ќе успее да ги задржи своите позиции и да го зајакне своето партиско влијание?!

Претседателските избори го покажаа незадоволството на “урбаното граѓанство”. Тоа очигледно расте, а јавна тајна е дека тоа е под контрола на Рада.

Незадоволството од владеењето на Заев, посебно во Скопје, најмногу го чувствува Рада и нејзиниот тим, таа е турната до ѕидот!

Прашањето на кое набрзо ќе добиеме одговор е дали Рада конечно ќе биде победена од селскиот итрец или нејзините дворски игри повторно ќе го потонат лидерот на СДС по примерот на Црвенковски и Бучковски.

Дали е Рада прочитана од Муртинецот?“

Facebook статус: Татјана Каракамишева


Видете следно

Претседателот Пендаровски прими делегација на Вооружените сили на Република Бугарија, предводена од началникот на Генералштабот, генерал Андреј Боцев

 Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска се сретна со делегација на Вооружените сили …