Седница на Државната комисија за спречување на корупцијата


Државната комисија за спречување на корупцијата денеска преку Зум комуникациска платформа ќе ја одржи 50-та седница, на чиј дневен ред се повеќе точки меѓу кои и избор на заменик претседател.

На дневен ред пред антикорупционерите, освен постапување по конкретни предмети, ќе биде и усвојувањето на повеќе предлог-записници од седници, меѓу кои за 46-та, 47-та, 48-та и 49-тата. аа/лв/


Скопје, 21 јули 2021 (МИА)


Видете следно

МТСП: Законот за стечајци стапи на сила, стечајците што ги исполнуваат условите во рок од 30 дена да се пријават во Агенцијата за вработување

Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на …