Седница на собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања


Собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања денеска ќе расправа за спроведување на Кодексот за етичко однесување на пратениците во Собранието и за Упатството за примена на Кодексот во првото тримесечје од годинава.

На дневен ред се и предлозите за меѓународна соработка на Комисијата со Парламентот на Република Романија во однос на Деловникот за работа и парламентите на Република Грузија и Република Албанија во однос на Упатство за примена на Кодексот за етичко однесување на пратениците. мч/бак/


Скопје, 12 април 2021 (МИА)


Видете следно

Во пресрет на сезоната на можни пожари на отворен простор во државата – координативен состанок за превенција

Во пресрет на сезоната на можни пожари на отворен простор во државата, денеска, (11.05.2021), под …