Села им одговара на Заев и Мицковски: Ако направите македонска влада, ние ќе направиме албанска влада


Коалицијата „Сега е време” синоќа одржа централен митинг во Струга, под тешки временски услови, а плоштадот на Струга беше полн со поддржувачи.

Претседателите Села и Гаши денеска ја посетија Лабуништа и потоа од плоштадот Струга, од неговиот роден град, претседателот Села, одговарајќи на Заев и Мицковски за нивната идеја за размена на пратеници за да не бидат условени Албанците да формираат влада, Села рече: Слушам дека Заев и Мицковски се подготвени да формираат македонска влада, еве ви кажувам многу јасно и отворено, ако создадете влада само со македонски претставници ние ќе ја создадеме нашата албанска влада.

Јасно е, немам што да ти кажам, рече Села од Струга.


Видете следно

Кордалов за МИА за темата образование: Дигитализацијата е од интерес на секого

Образовните институции имаа доволно време да дејствуваат и да преземат конкретни мерки и чекори кои …