Семјството има потреба од помош: Изгоре целиот кров и целата покуќнина


Вчера околу 17 часот во Цапари, избувна силен пожар во семејната куќа на Тане Веловски и неговиот татко, во пожарот изгоре целиот кров и целата покуќнина, со што сега и двајцата останаа без покрив над главата.
Итно им е потребна помош, затоа замолуваме секој кој што има можност да помогни колку што можи и како што можи. Парични средства можи да се уплатат на следните сметки на име: Тане Веловски.
*Денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје
290500019985809
*Девизна сметка во Комерцијална банка АД Скопје
IBAN: МК07300307066458460
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XBTB
Во Битола има можност да се донира дирекно во Fresh Up (во близина кај сатот веднша над Грам), списокот за донации ќе го води Владимир Петров (077 728 694) во име на црковниот одбор од Цапари, со тоа што црковниот одбор зема за одговорнсот да ги предаде собраните донации.
Исто така за контакт можи да се користи и оваа Facebook страна.
ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ, БОГ СО СИТЕ НАС!


Видете следно

Сончево и ветровито денес, а еве какво време не очекува за викендот

 Сончево време со слаб до умерен ветер од северен правец ќе преовладува денеска во земјава. …