Сепак ќе има тестирање на влезот во Грција: Ова е правилникот што секој турист мора ди го знае!


Грците се целосно подготвени да ја отворат туристичката сезона од 15 јуни, прво за гости од 29 земји, вклучувајќи ја и Србија, а потоа и за сите други.
Затоа тие подготвија еден вид „туристички водичи од А до З“, така што гостите точно знаат што ги чека за време на нивниот престој во Грција.

Туристичката сезона започнува на 15 јуни, кога аеродромите во Атина и Солун ќе бидат отворени за гости, а од 1 јули сите други аеродроми во Грција.

Во организираните клубови на плажа, дозволено е максимум 40 лица на 1.000 квадратни метри, со оддалеченост од четири метри помеѓу чадорите, а под нив може да има само две лежалки (со исклучок на семејства со деца). Лежалките треба да бидат поставени под два посебни чадори и не смеат да бидат оддалечени помалку од метар и половина. По секој гостин, неопходна е дезинфекција на столчето за палубата.

Купувачите ќе мора да одржат растојание од 1,5 метри во редиците. Траектите и бродовите ќе работат, со 50-55 проценти од капацитетот.

Патниците ќе треба да одржат растојание од еден и пол метри, а бројот на места во затворените простории ќе се намали. Од сите ќе се бара да користат маска, а дезинфекцијата е задолжителна по секое патување.

Продолжува на следната страна


Видете следно

ЈП „Водовод и канализација”: Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе од 60 години

Скопје, 26 септември 2020 (МИА) – Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе …