Сепак ќе има тестирање на влезот во Грција: Ова е правилникот што секој турист мора ди го знае!


Пријавувањето во хотелите (влез во собите) сега ќе биде од 15,00 часот, а одјавување (излез од собите) до 11.00 часот. Во меѓувреме, секоја просторија мора темелно да се дезинфицира, вентилира, чисти.

На приемот на хотелот ќе има огради од Плесиглас, рачна дезифекција… По секој гостин, картичките за влез во собите мора да се дезинфицираат, и се препорачува сите услуги во хотелот да се плаќаат по електронски пат, а само во специјални случаи во готово.

Рестораните и баровите ќе примаат гости во градините, со минималното растојание помеѓу масите од 70 до 170 сантиметри, односно максимум шест лица на една маса, а исклучоци се семејства со деца.

Казните за не носење маска на места каде што се задолжителни е 150 евра. Задолжителни се во метрото, како и во сите видови на јавен превоз, но и во такси, шатл-автобуси, па дури и продавници.

Рентакар возилата мора да бидат дезинфицирани по секој корисник. Возачот е дозволен само возачот и еден сопатник, со исклучок на семејства со деца.

Во многу продавници, ќе мора да почекате неколку минути за да влезат бидејќи бројот на посетители е ограничен во зависност од големината на шипката. Задолжително е да користите маски и да одржувате растојание од еден и пол метри.

Растојанието помеѓу шезлонгите, што се сместени под два различни чадори, мора да биде најмалку два метра. Откако ќе замине секој гостин, столовите на палубата мора да се дезинфицираат.

Туристичките автобуси можат да работат со 50% полн капацитет. Сите патници мора да носат заштитни маски.

Во хотелите, но и во камповите, влезот во собите ќе им биде дозволен само на гостите на хотелот, но не и на посетителите.


Видете следно

РКЕ:Стартува дефинирањетона принципите врз основа на кои ќе се прошири постојната листата на ранливи потрошувачи

Стартува дефинирањетона принципите врз основа на кои ќе се  прошири постојната листата на ранливи потрошувачи …