Штипски „Бетон“ и грчки „Интеркат“ направија вонсудска спогодба да се откочи изградбата на новата Клиничка болница во Штип


Штипски „Бетон“ и грчки „Интракат“ направија вонсудски договор и го откочија проектот за изградба на новата Клиничка болница во Штип. .

Изведувачот на штипската клиничка болница „Интракат“ се спаси од стечај откако штипски „Бетон“ се откажа од каматите и се согласи долгот од два милиони евра да го добие на рати.


Со тоа сметката на „Интракат“ ќе се одблокира и ќе може да продолжи со изградбата на објектот на болницата.

Судскиот процес меѓу двајцата поранешни соработници трае три години.Видете следно

Презентација на извештајот за справување со загадувањето на воздухот во Град Скопје

Македонска платформа против сиромаштијата денеска ќе го презентира извештајот насловен „Справување со загадувањето на воздухот …