Што би сторил Бафет, ако сега има 23 години?


Бафет одговорил вака на едно прашање на еден новинар, на годишното собрание на акционери во Berkshitre Hathaway ” :

Ако имав 23 години, ќе го направев истото она што го правев тогаш. Јас да инвестирам. Јас да се сретнам со многу луѓе, да истражувам многу компании да запознавам различни индустрии.

Една од работите кои ги направив кога бев на 23 години, беше да се заинтересирам од бизнисот со јаглен. Тогаш се сретнав со шефовите на 8-10 компании. Поставував многу прашања. Ако ги поставуваш овие прашања на сите во секторот, ќе научиш многу за овој бизнис.

Постојат многу начини да дознаете повеќе за економските карактеристики на една компанија – со читање, со личен контакт и др., но треба да сте многу љубопитен.

Во тоа време ми беше многу интересна и осигурителната индустрија. Ако едноставно настојувате да учите нови и нови работи, некој ден ова знаење ќе биде корисно за вас.”Видете следно

ФИТР препознаен како успешен модел – поднесена иницијатива да се преслика на регионално ниво

Фондот за иновации и технолошки развој на РСМ е препознаен како успешен пример во студијата …