Со оригинална идеја Google освои печатена реклама


Американскиот весник USA Today објави дека го наградува Google со печатените реклами на целите страници со вкупна вредност од 1 милион долари за идејата и за рекламирање на социјалната мрежа Google +.

Со оваа идеја интернет гигантот освои конкурс за најдобра креативна и оригинална печатена реклама, организирана од весникот. Идејата на Google не содржи никакви илустрации. Во него е запишано дека Тибетскиот духовен лидер Далај Лама ги откажал плановите да се вклучи во прославата по повод 80тиот роденден на својот пријател Дезмонд Туту Било во Јужна Африка. До тоа дошло поради неподготвеност на владата да му даде виза.


Така двајцата ќе се сретнат во реално време во Google + и настанот ќе се пренесува во живо. Наградата е доделена од Ad Council која е невладина агенција и од рекламната агенција „Team Detroit”. Тие биле избрани за жири од весникот.

Натпреварот беше почнат во октомври во рамките на кампањата за редизајн на USA Today и по повод 30тата годишнина на весникот. Основен услов беше присуството на креативност, оригиналност и јасно пишување во рекламирањето.Видете следно

Учениците на продолжен распуст, УНИЦЕФ повика затворањето на училиштата да биде привремена мерка

Околу 255 илјади ученици наместо утре, во училишните клупи ќе се вратат на 1 февруари …