„Соби и градина“ – Погледнете како изгледа катчето во еко селото близу Мостар посветено на Тоше Проески


Комплексот „Рај во рај“ се наоѓа на 60 километри од Мостар, а исто толку далеку од Сараево, поточно на 5 километри од магистралниот пат што ги поврзува двата града. Во подножјето на планината Прењ, овој комплекс се наоѓа покрај чистата река Идбар.

Еко селото е посветено на голем број музички легенди од државите од пораншена Југославија, меѓу кои се најде и нашиот Тоше Проески. Во него на неколку места има табли на кои се испишани стихови од неговите песни.

 


Видете следно

Иницијaтива на ФИТР и Македонската банкарска асоцијација за креирање на можности за дополнителна финансика поддршка на домашните компании

Фонд за иновации и технолошки развој ги презентираше инструментите за финансиска поддршка на домашните компании …