Фото: Gettyimages

Сони го покажа електричниот автомобил


Јапонскиот технолошки гигант изненади на презентацијата на годинешната конференција CES: електричен автомобил. Носејќи го името Sony Vision-S, концептуалниот електричен седан треба да ја демонстрира технолошката моќ на конгломератот.

Електричниот автомобил може да се пофали со 33 различни сензори во и надвор од автомобилот, низа екрани, т.н. пространа (360) аудио технологија и континуирано поврзување. Погонот е дело на компанијата Магна, бидејќи платформата може да се користи и за SUV.

Сепак, објавата објаснува дека јапонскиот гигант почнува да пробува автономни автомобили уште оваа година – со Sony Vision-S.

Фото: Gettyimages

Видете следно

Избрани 40-те компании кои ќе добијат поддршка за отворање на нова е-продавница

  Четириесет домашни компании ќе добијат неповратна финансиска и советодавна помош во рамки на јавниот …