Средба Меркел: General Motors


Германскиот канцелар Ангела Меркел ја поздрави одлуката на General Motors да инвестира дополнителни 4 милијарди евра ($ 5,3 милијарди) во европската единица Opel до 2016 година.

Меркел се сретна во Берлин со главниот извршен директор на GM Даниел Акерсен и претставници на компанијата.

Одборот на директори на General Motors ја посети Германија за да ја истакне посветеноста на компанијата со Opel и да разговара за плановите за заздравување на филијалите.

Овие планови вклучуваат нови модели, општи превземања и развој со партнерот PSA Peugeot Citroеn, како и влез на нови пазари.

GM планира да ја затвори фабриката во Бохум во крајот на 2014 година, откако вработените го отфрлија планот за реструктуирање.

Фото: Guardian


Видете следно

Збогум на градините: ЕУ и Хрватска ги забрануваат автохтоните и стари сорти на семе

Од земјоделците и одгледувачите на зеленчук ќе се бара да користат стандардизирани и униформни семиња, …