Студенти географи во Чешка ќе ги претстават најзначајните карактеристики на Македонија


Претставници на Истражувачкот здружение на студенти географи „Природник“ – EGEA Skopje во периодот од 16 до 22 септември ќе учествуваат на Годишниот конгрес на Европската асоцијација на студенти географи каде што ќе го претставуваат Здружението и Македонија. Конгресот ќе се одржи во Чешка, во организација на ЕГЕА ентитетите Брно и Прага.

Европска Географска асоцијација (EGEA), претставува географска мрежа на студенти и млади географи од Европа, создадена со цел за размена на знаења од областа на географијата. ЕГЕА Скопје е член на Европската Географска асоцијација од 01.12.2004 година.

Нашите претставници ќе учествуваат на работилници, теренски активности и воедно на интернационалната вечер ќе ги претстават најзначајните карактеристики на Македонија.Видете следно

Одржана 35-тата седница на Советот на Општина Центар

Советот на Општина Центар, вчера ја одржа редовната 35-та седница. Од 23-те точки на Дневниот …