Судот донесе одлука за Липски: Еве што пресуди по убиството на бездомното куче Идриз


Анима Мунди утрово излезе со соопштение во врска пресудата на Симо Христовски Липски кој го уби бездомното куче Идриз. Ви го пренесуваме соопштението во целост како и пресудата:

„Ова е исходот од Кривичната пријава која ја поднесовме против Симо Христовски Липски кој зверски го уби бездомното куче Идриз. Липски е кривично казнет парично во износ од 60 000 денари кои Обвинителството го обврзало да ги уплати за хуманитарни цели на сметка на Анима Мунди , а со цел укажување на помош на животни. Исходот е таков бидејќи Липски признал вина, искажал каење, никогаш претходно не бил осудуван и извршил уплата по налог на ОЈО оваа е казната со која доби олеснувања во кривичната постапка.
Нас оваа казна и овие средства не не радуваат и сакавме да го видиме Липски во затвор, но исто сме свесни дека обвинителот ангажиран на овој случај сторил се што можел, искористил и дискреционо право да наместо во Буџетот на РМ средствата бидат наменети во хуманитарни цели, за животните.


Овие средства за нас се фонд на Идриз кои но ќе бидат искористени за итни случаи во негово име, а сликите и итните случаи ќе бидат одбрани јавно. Идриз да спаси други, зошто Идриз не можевме да го спасиме. Можеби судот завршил со Липски но ние не. Липски ќе биде за секогаш обележан како убиец, кој пред се е казнет со осудата на целата македонска јавност, кој успеавме да го казниме финансиски со вкупен износ од 1 800 евра, кривично и по Законот за заштита и благосостојба на животните.“

lipski1

lipski


Видете следно

Се огласија од УИС: Еве што доставил осудениот Зоран Милески Кичеец

На осудениот Зоран Милески му е одобрен 30-дневен прекин на издржувањето на казната затвор, поради …