Сугарески и Филипче на средба со менаџментот на ТАВ за отворање на аеродромите


Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и министерот за здравство Венко Филипче денеска ќе го посетат Меѓународниот аеродрoм – Скопје каде што ќе имаат средба со менаџментот на ТАВ Македонија.

На средбата се очекува да се разговара за отворањето на аеродромите во Скопје и во Охрид што, според одлука на Владата, треба да се случи на 1 јули.

Скопје, 29 јуни 2020 (МИА)


Видете следно

Интервју со Проф. д-р Снежана Костадиноска – Милошеска, носител на листа за Македонски концепт во ИЕ2: Нашата основна цел е богати граѓани

Нормална држава се создава со исправање на неправдите од минатото и со обештетување на жртвите …