СЗО оваа недела ќе одлучи за употреба на вакцините Синофарм и Синовак


Светската здравствена организација ќе донесе одлука оваа недела дали ќе ги одобри кинеските вакцини Синофарм и Синовак за итна употреба, изјави претставник на СЗО.

Маријанџела Симао, помошник генерален директор за пристап до лекови, вакцини и фармацевтски производи, вели дека треба да се направат некои „последни упатства” пред советничката група на СЗО да донесе конечна одлука за вакцините Синофарм и Синовак.


– Очекуваме да ги имаме и двете одлуки до крајот на неделава, изјави таа.

СЗО наведува дека прво ќе се донесе одлука за Синофарм, а потоа и за вакцината Синовак. гт/

Женева, 4 мај 2021 (МИА) 


Видете следно

Во Њујорк задолжителна вакцинација за студентите

Студентите на Државниот универзитет во Њујорк (СУНУ) и Градскиот универзитет во Њујорк (ЦУНУ) ќе бидат …