ФОТО: SALVATORE DI NOLFI / EPA

СЗО: Раст на бројот на заразени со Ковид-19 во светот


Женева, 13 август 2020 (МИА) – Во изминатите 24 часа во светот се регистрирани околу 214.000 нови случаи на заразени со Ковид-19, така што вкупниот број денеска е 20,16 милиони, соопшти Светската здравствена организација (СЗО).

Досега од Ковид-19 починале 737.417 луѓе во светот, 4.835 само во последните 24 часа.

Најголем број потврдени случаи се уште во Северна и Јужна Америка, 10.799.062, од кои 101.230 се новозаразени во последните 24 часа.

Досега во Европа се потврдени 3.641.603 заразени и 217.716 смрти случаи, а 2.757.822 заразени и 55.564 жртви во Југоисточна Азија.

САД се уште водат според бројот на потврдени случаи -19, 5.039.709, по што следува Бразил со 3.057.470 заразени, Индија со 2.329.638, Русија со 902.701, Јужна Африка со 566.109, Мексико со 485.836, Перу со 483.133, Колумбија со 397.623, Чиле со 376.616 и Иран со 331.129 заразени.


Видете следно

Во следните три години во Канада ќе дојдат 1,2 милиони имигранти

Канадската влада планира да донесе повеќе од 1,2 милиони имигранти во следните три години, и …