Такси на иднината


Taxi BP е проект на Универзитетот за дизајн и уметност во Будимпешта кој во моментов е во развој на темата “Мобилност на иднината”.

Обликот на каросеријата е прилагоден на сообраќајот во унгарската престолнина. Целта на дизајнерот била да се обезбеди возило за големите градови во 2046 година Од една страна, таксито личи на старите вагонетки.

Внатрешноста сепак вклучува hi-tech навигација со технологија за автопилот, еколошки системи и др. На одборот му има место за четворица. Кога времето е убаво, патниците можат да отворат покривот на Taxi BP, а страничните прозорци се дизајнирани за импресивно добра видливост.


Видете следно

Најголемо зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен е во секторот Финансиски дејности и дејности на осигурување

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, …