Теренската вакцинација продолжува утре во 58 населени места


Теренската вакцинација продолжува и утре во 58 населени места. Вакцинацијата, како што соопшти попладнево Министерството за здравство, ќе се одвива во следниве населени места:

Тетово – Селце, Вејце, Лавце


Гостивар – Дебреше, Врањовце

Ресен – Горнa Бела Црква, Долна Бела Црква, Сопотско, Козјак, Евла, Горно Дупени, Болно

Штип – Калаузлија, Јунузлија, Парналија, Кучица

Свети Николе – Малино, Преод

Струга – Корошишта

Ростуше – Требиште, Велебрдо

Струмица – Муртино, Габрово

Неготино – Бесвица, Барово

Пробиштип – Плешенци

Кочани – Тркање

Кичево – Г.Строгомиште, Д. Строгомиште

Битола – Добромири, Д.Агларци, Г.Агларци, Делбеговци, Дедебалци, Путурус, Црничани, Добрушево, Алинци, Мусинци, Мојно, Ношпал

Охрид – Рамне, Велестово, Рача, Шипокно, Коњско, Елшани, Лагадин

Македонски брод – Лаг, Калуѓерец, Могилец

Велес – Виничани, Ногаевци, Водоврати, Кочилари

Скопје – Драчево, Батинци

Берово – Ратево

Од Министерството за здравство посочуваат дека секојдневно информираат преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид-19. рп/дма/

Скопје, 21 јули 2021 (МИА)


Видете следно

Пратениците на одмор, локалните избори ќе се распишат на 6 август

Пратениците се на годишен одмор. Претседателот на Собранието Талат Џафери локалните избори ќе ги распише …