Tesla Motors го усвои првото плаќање во bitcoin


Во салонот на Lamborghini во Kалифорнија беше продаден Tesla S електромобил, а плаќањето било извршено во биткоини / bitcoin, пренесува агенцијата Блумберг.

Автомобилот е продаден за 103 илјади долари или околу 91.4 биткоини. Трансакцијата била одобрена и извршена, а купувачот кој посакал да остане анонимен, ќе добие автомобил во поскоро време, пренесе Седрик Дејви, маркетинг директор на трговското претставништво на Lamborghini.

Од компанијата производител на луксузните електромобили соопштија дека целосно се подготвени да прифатат биткоин како платежно средство, и дека се воодушевени од можноста за работа со новата валута.


Видете следно

За една недела со специјалните возила пајак се подигнати 224 возила од јавните површини

Во текот на изминатата недела (17.01 – 23.01.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати …