Тиквеш со нов рекорд во освоени медали за своите вина


Со најновите медали од винските натпревари во Австрија и Азија, вкупната бројка на освоени медали за вината „Тиквеш“ и „Домен Лепово“ на престижни светски вински натпревари оваа година се искачи на 60, што претставува рекорд, не само за „Тиквеш“, туку и за сите останати производители на вино во земјава и поширокиот регион.

„Во последните неколку години бројката на медали и високи признанија што ги освојуваат вината на „Тиквеш“ е во постојан пораст и надминува 50 годишно. Секоја година имаме поголем успех во споредба со претходната, така што и годинава во споредба со изминатиот период освоивме рекорден број медали. Иако станува збор за импозантна бројка, сепак, уште поважно е што овие медали се освоени на престижни меѓународни вински натпревари со исклучително високо реноме. Ваквиот успех нѐ прави особено среќни затоа што покажува дека врвните светски познавачи и оценувачи на вина го препознаваат континуитетот во одржувањето на највисок квалитет на вината произведени во „Тиквеш“ и „Домен Лепово“. Ова е особено значајно, особено за вината во премиум сегментот“, вели генералниот директор на „Тиквеш“, Радош Вукиќевиќ, потенцирајќи дека ваквиот успех отвора можности за зголемување на извозот на вино во шишиња и истовремено придонесува за јакнење на реномето на целата македонска винска индустрија, што е една од стратешките цели на „Тиквеш“ како нејзин предводник.Видете следно

Здружението Служба за спасување и помош ,,Спасител“ од Крива Паланка рализираше акитвност

Здружението Служба за спасување и помош ,,Спасител“ од Крива Паланка на ден 13.10.2019 г. на …