Тој има Даунов синдром и го оствари сонот да стане полицаец


Полицијата во хрватскиот град Вараждин му го исполни сонот на Крунослав Голубиќ, чија најголема желба беше да стане полицаец. Имено ова 18-годишно момче со Даунов синдром на неколку часа стана шеф на полициската станица во Нови Мароф, пишува хрватскиот портал Индекс.

Крунослав, ученик во Центарот за образование Томислав Шполар од Вараждин, полициската станица ја посети во друштво со неговиот татко Стјепан.

Бидејќи неговата животна желба била да стане полицаец, таткото на Крунослав, во една прилика го прашал хрватскиот пејач и радио водител Јурај Галин и градоначалникот на Нови Мароф, Синиша Јенкац, да му помогнат да му ја остварат желбата на синот.

Го контактирале портпаролот на полицијата во Вараждин, Марин Колариќ, и началникот на полицијата во Нови Мароф, Роберт Малтар со кои заеднички ја организираа неговата посета на полициската станица во Нови Мароф.

ПОЛИЦИЈАТА ОД ВАРАЖДИН ЈА ИСПОЛНИ ЖЕЛБАТА НА 18-ГОДИШНИОТ КРУНОСЛАВ ГОЛУБИЌ, КОЈ САКАШЕ ДА СТАНЕ ПОЛИЦАЕЦ. НА НЕКОЛКУ ЧАСОТ ТОЈ СТАНА ШЕФ НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНУЦА ВО НОВ МАРОФ.

Извор: Инфомакс


Видете следно

ГДУ: Премиере, почнете да барате оставки од оние кои не му служат на народот. Почнете од градоначалникот на Аеродром, Златко Марин

Ви пренесуваме интегрален дел од текстот од соопштението на ГДУ: „Наместо дрва, никнаа згради. И …