Top 10 премиум проекти на Лимак!


Една од најголемите градежни компании во светот Лимак, го гради во Скопје мултифункционалниот комплекс Diamond of Skopje. Слободно можеме да кажеме дека во нашата историја досега не сме имале толку голема и релевантна градежна компанија која инвестира во нашата земја и главен град Скопје. Со приближно 70,000 вработени и дејност во 8 различни сектори, Лимак е вброена меѓу трите најбрзо растечки градежни компании во светот. Како компанија која поставува силно посакувани високи стандарди во овие области, Лимак Холдинг е рангирана на 67-то место меѓу најдобрите 250 градежни компании заедно со градежните магнати од светска класа, според „Engineering News-Record” (ENR).

Специјализирана за сите типови на инфраструктурни и градежни проекти со вредност од повеќе од 10 милијарди долари, вклучувајќи аеродроми, пристаништа, автопати, хидроцентрали, фабрики, индустриски објекти, гасоводи, и угостителски и туристички објекти, инвестирајќи во 8 сектори во 18 држави.

Во продолжение нашата редакција истражуваше и издвои 10 премиум проекти на Лимак.

  1. Аеродромот во Истанбул

Поширок конзорциум на компании, меѓу кои се најде и Лимак, учествуваше во изградбата на најголемиот аеродром во светот, истанбулскиот кој беше отворен од страна на претседателот на Република Турција, Реџеп Тајип Ердоган, на 29 октомври, 2018 година и започна да работи под името “Istanbul Airport”.

 

 

 

 


Видете следно

Општина Тетово објави повик за субвенционирање за набавка на инвертери

Општина Тетово го објави јавниот повик до граѓаните за пријавување за субвенциорнирање за набавка и …