Тортевски: Да не истрчаше со статусот, Павле можеше да рече дека се работи за пола јагне, или пола прасе


На пратеникот Павле Богоевски, му се заканува минимум една година затворска казна со тоа што потврди дека му овозможил на друг да користи дрога.

-Да не истрчаше со статусот, не ќе можеа ништо да докажат против него. Сепак, Павле излезе храбро и, оправдано или не, соопшти во јавноста дека врши кривично дело. Во ваква ситуација да се најдеше мој клиент, немаше да го осудат. Павле можеше да рече дека се работи за пола јагне, или пола прасе. Тој не зборува за грама, туку само вели „пола“ и „спреми го добро“ – вели Тортевски.


Тоа што признава дека се работи за масло од канабист додава адвокатот, е доволна индиција за да го повикаат во Јавното обвинителство.

За целиот текст на ФОКУСВидете следно

МТСП: Во тек е етапната исплата на јунските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 28.06.2022 год. (вторник) започнува етапната …