TOYOTA PROACE City – Создаден за вашиот бизнис


Овој септември на македонскиот пазар TOYOTA носи одличен новитет за секое бизнис ориентирано лице, на кое што му е потребен верен и издржлив партнер во бизнисот. Со новото освежување во рангот на комерцијалните возила, доставата никогаш не била полесна, а возењето никогаш побезбедно со новиот член на професионалните возила во гамата на TOYOTA – TOYOTA PROACE City.

Proace City на македонскиот пазар ќе се нуди во комерцијална (Van) и патничка (Verso) изведба. Создадено за сите видови на бизнис потреби, комерцијалната верзија на нашиот пазар доаѓа во понуда со две должини на товарниот простор – L1 (кратка, 1.817mm) и L2 (долга, 2.167mm), па сѐ до 3.400 mm должина за товарење за верзиите опремени со Smart Cargo опцијата. Proace City Van има и одличен капацитет за товарање, со волумен од 3,3mm3 до 4,3m3  со Smart Cargo опцијата. Корисен факт за секој бизнис е тоа што товарната верзија има простор за 2 еуро палети, давајќи му единствена уникатна предност, покрај карактеристиката за најдобра носивост во класата до 1 тон. И во комерцијалната, и во патничката верзија, моторот нуди целосна покриеност на сегментот – доаѓа со 2 бензински и 3 дизелски мотори со моќност од 75 до 130 коњски сили, а освен тоа што има најдобра потрошувачка во класата, има и најниска CO2 емисија. Статистички гледано, ова возило има повисоки остаточни вредности од конкурентите.

„Како најмало возило во рангот на комерцијалните возила на TOYOTA покрај легендарниот Hilux и поголемиот Proace, главниот фокус кај ова возило се секако безбедноста на возачот, поврзаноста и лесниот начин на користење. TOYOTA нуди најдолга и најсѐопфатна гаранција во сегментот и истата трае 6 години или 200.000 километри. За комплетирање на понудата нудиме и финансиски лизинг, специјално креиран за нашите комерцијални возила, со 4,5% каматна стапка и учество од само 10%“, изјави Ана Трајковска, Маркетинг менаџер во TOYOTA Auto Center.

Безбедноста при возењето е на високо ниво, со подобрени перформанси и практичност, притоа обезбедувајќи му комфор на возачот при брзото темпо на извршување на секојдневните бизнис обврски. Возилото е достапно во повеќе пакети на опрема додека сервисниот интервал е еднаш во годината или на секои 20.000 километри.

Димитар Атанасовски го прифати предизвикот да ги дознае сите корисни карактеристики и корисни перформанси на најдоброто комбе за секој бизнис – TOYOTA PROACE City: https://www.facebook.com/watch/?extid=gAdNvxUzv3TawbLk&v=647689806143966


Видете следно

Стефан Марковски со збирката раскази „Фауст го трча плебејскиот круг” победник на конкурсот „Книжевен круг за проза”

Со одлука на стручна комисија, Друштвото на писатели Битолски книжевен круг ги објави наградените ракописи …