Трибина „Климатска акција – сега!!!”


На трибината ќе се дискутираат причините и последиците од климатските промени, мерките кои се превземаат за намалување на емисиите на стакленичките гасови (GHG – greenhouse gasses) во воздухот и ублажување на последиците од влијанието на климатските промени, како и потребата од вклучување на сите чинители во општеството во насока на имплементација на ефективни и ефикасни решенија.


Видете следно

Бајден оваа недела ќе најави дипломатски бојкот на Олимпијадата

Администрацијата на американскиот претседател Џозеф Бајден оваа недела ќе објави дека ниту еден американски владин …