Триесет проценти парична помош за штетите во Ресенско


Скопје, 9 септември 2020 (МИА) – Владата ќе обезбеди парична помош за покривање 30 отсто од штетите во општина Ресен настаните по елементарните непогоди.

Како што одлули на денешната седница, Министерството за финансии треба да подготви Одлука за одобрување средства од Буџетот на државата, а Општина Ресен во рок од 30 дена од добивање на средствата треба да достави Извештај за нивна распределба до Владата и до Комисијата за проценка и утврдување на висината на штетата од елементарни непогоди.

Владата го усвои предлогот од Комисијата дека штетите во Општина Македонски Брод не се од поголем обем.


Видете следно

Владата ги објави платите на премиерот и министрите за декември

Владата на својата официјална веб-страница објави список со износот на платите на премиерот, вицепремиерите и министрите кои …