Цените на угостителските услуги во ноември 2019 година, во однос на преходниот месец остана на исто ниво


Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во ноември 2019 година, во споредба со октомври 2019 година, остана на исто ниво.

Индексот на цените на угостителските услуги во ноември 2019 година, во однос на истиот месец од претходната година, остана на исто ниво.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари-ноември 2019 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 1.0 %, додека во однос на декември 2018 година остана на исто ниво.


Видете следно

ЈП „Водовод и канализација”: Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе од 60 години

Скопје, 26 септември 2020 (МИА) – Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе …