Туристичката организација на Будва го одбележа 15-тиот роденден и денот на државноста на најдобар можен начин, со одлични концерти и спектакуларен огномет


Дводневниот музички програм на плоштадот во Стариот град беше отворен од страна на бендот “градска музика Будва”, a следуваше концертот на еден од најубавите гласови на балканот, Александра Радовиќ, која пред концертот истакна “дека секогаш го дава најдоброто од себе, и дека очекува атмосферата во Будва да бидат добра и дека нема причина да биде поинаку “.  Публиката уживаше во нејзините препознатливи нумери, а атмосферата беше повеќе од добра.

Во продолжение, после многу години, настапи и Дарко Рундек, кој со својата невообичаена енергија даде посебна тежина и убавина на државните празници во Будва. Следеа познатите хитови како “Апокалипса”, “раце”, “македонско”, а на полноќ атмосферата на плоштадот завршени со повеќеминутен празничен огномет.

За време на свечениот коктел на терасата на хотелот “Могрен”, директорката ан Туристичката Организација ан Будва, Мајс Liješević, истакна дека “да се занимавате со туризам значи да се занимавате со најубавата работа на светот, која со себе носи и голема одговорност.” Таа ги потсети сите присутни на успесите на Туристичката организација на Будва во 15-те години од своето постоење, ги пофали напорите на целата туристичка индустрија на градот, на своите колеги, и сите оние кои придонесоа за фактот дека Будва денес со гордост го носи епитетот метрополата на црногорскиот туризам. На крајот, таа додаде дека постојат толку многу предизвици и посветена работа за развој и подобрување на туристичката понуда, во согласност со барањата на модерните туристи и зачувување на ресурсите.


Видете следно

Со „Digital for Entrepreneurship“ Македонија се приклучи на European SME Week

Оваа среда (20.11.2019) во организација на European Business Association, Град Скопје и Piksel, а поддржана …