ТВ НОВА: 10 пратеници си зеле 200.000 евра за патни трошоци


Близу 11 милиони денари или 180 илјади евра, зеле неколкумина пратеници од претходниот пратенички состав на Социјалдемократскиот сојуз, за патни трошоци, за само една година. Ова го покажуваат официјалните податоци од собранието, кои ги доби тв нова, по писмено барање за пристап до информациите, пишува ТВ Нова.

Овие скоро 200.000 евра си ги поделиле само 10 пратеници од СДСМ кои живеат во Прилеп, Битола, Охрид, Струга, Кочани и Струмица, во перидот од септември 2015 до октомври 2016.


Видете следно

Гејтс: Лекот и вакцините не треба да бидат достапни само за оние што ќе платат

Милијардерот Бил Гејтс денеска апелираше лековите за Ковид-19 и потенцијалната вакцина да бидат достапни на …