Ученици од ПСУ „Јахја Кемал” од Тетово на Меѓународно првенство во роботика


Тим од ПСУ „Јахја Кемал” од Тетово ќе ја претставува Република Северна Македонија на Меѓународно првенство во роботика 2021 – International Robotics Championships FLL (First Lego League).

Домаќин на шампионатот е Грција. Ќе се одржува преку интернет од 24 до 27 јуни. На четиридневниот настан ќе учествуваат повеќе од 200 тимови од над 80 земји од светот. хс/


Скопје, 11 јуни 2021 (МИА)


Видете следно

Мал број заразени со коронавирус, учениците да се вратат во училиштата

Здравствените власти во земјава сметаат дека учениците можат да се вратат во училиштата од септември, …