Фото: STR / EPA

Вчера беше „најцрниот“ ден во Италија: 919 лица починале од коронавирус


Вчера Италија го забележа најголемиот број смртни случаи од коронавирусот. 919 лица починале од и со тоа во земјата починале вкупно 9.134 лица. Во Италија вчера беа регистрирани и нови 5.909 заболени и сега вкупниот број заболени изнесува 86.498.

Во Шпанија 569 лица починале за само еден ден, а заболеле 6.273 лица.

Во Хрватска исто така бил најлош ден досега со 91 новозаразени и вчера вкупниот број достигнал 551 инфицирани.

Со нови 74 заболени во Грција вчера и со тоа вкупниот број се искачи на 966 и 29 смртни случаи.


Видете следно

Митко Јанчев бара смена на раководството на ВМРО-ДПМНЕ

Сосема нормално е да се постави прашањето за смена на раководството на ВМРО-ДПМНЕ. Дојде време …