Велика Британија ја избегна тројната рецесија


Велика Британија ја избегна тројната рецесија, откако нејзиниот бруто домашен производ забележува раст од 0,3% во првиот квартал на годината, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Главна заслуга за тоа има услужниот сектор во Кралството, како и производството на нафта и гас во Северното Море.

Економскиот подем на годишна основа е 0,6 отсто – рекорд по крајот на 2011.

Веста сепак едвај ќе го ослабне притисокот врз финансискиот министер Џорџ Озборн, коментира DPA.

Минатата недела агенција Fitch го намали екслузивно кредитниот рејтинг на земјата поради загриженоста дека економијата не е подготвена да се справи со евентуални шокови.

ММФ пак препорача да се олеснат дел од мерките за штедење, за да се стимулира домашната побарувачка.Видете следно

Пендаровски: Јас сум длабоко уверен дека само ако работиме заедно – ќе успееме!

Обраќање до јавноста на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски Почитувани граѓани, Ви се обраќам …