Викендов се одржува традиционалната манифестација „Преспански јаболкобер 2020″


Ресен, 27 септември 2020 (МИА) – Во Ресен викендов се одржува традиционалната манифестација „Преспански јаболкобер 2020″. Официјално манифестацијата ќе ја отвори министерот за локална самоуправа Горан Милевски.

Со манифестацијата, како што појаснува организаторот, општината Ресен, се означува почетокот на бербата на јаболката во Преспа со свечено откинување на првото јаболко на овошниот насад на Свислион Агроплод. скс/рп/


Видете следно

Во 2019 година 40,1 отсто од вкупните потреби за енергија обезбедени од домашни извори

Скопје, 20 октомври 2020 (МИА) – Во текот на минатата 2019 година 40,1 отсто од …