Владата ја донесе Фискалната стратегија 2021-2023 година


Владата денеска на седница ја донесе Фискалната стратегија на Република Северна Македонија за период 2021-2023 година. 

-На предлог на Министерството за финансии, заради запазување на законските рокови, Владата денеска ја донесе Фискалната стратегија на Република Северна Македонија за 2021-2023 година, како клучен инструмент за среднорочно буџетско планирање која е во согласност со среднорочните фискални цели и стратешките приоритети на Владата на Република Северна Македонија и овозможува следење на динамиката на приходите и расходите во однос на фискалните цели, информираат од владината прес-служба

Скопје, 28 јули 2020 (МИА) 


Видете следно

Ангеловска: Барајте и скенирајте фискални сметки, добивате поврат на ДДВ и се борите против сивата економија

Скопје, 8 август 2020 (МИА) – Мој ДДВ веќе брои над 315.000 корисници. Барајте ги …