ВМРО-ДПМНЕ прогласи победа во овие 13 општини


ВМРО-ДПМНЕ прогласи победа на кандидатите за градоначалници и на партиските совети.

Победа во прв круг опозициската партијата доби во: Јагуновце, Могила, Сопиште, Градско, Петровец, Виница, Карбинци, Зрновци, Илинден, Босилово, Новаци, Свети Николе и Кратово.


Во останатите, најголем дел од општините, кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ имаат водство пред противникот.


Видете следно

Ковачевски: Членовите на СДСМ ќе бидат одговорни да ја оценат работата на идното партиско раководство

Актуелниот кандидат за претседател на Социјалдемократскиот сојуз, Димитар Ковачевски пред членството на партијата во општина …