Во април 73,7 отсто од потрошената струја била од домашно производство


Во април 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти во земјава изнесувала: 626 982 МWh електрична енергија, 7.339 мил. нм3 природен гас, 485 350 тони јаглен и 93 840 тони нафтени продукти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 73.7 % во бруто-домашната потрошувачка, додека 97.4 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.са/
Скопје, 27 април 2022 (МИА)Видете следно

Презентација на извештајот за справување со загадувањето на воздухот во Град Скопје

Македонска платформа против сиромаштијата денеска ќе го презентира извештајот насловен „Справување со загадувањето на воздухот …