Во јули 92,4 отсто од потрошената струја од домашни извори


Скопје, 25 септември 2020 (МИА) – Во јули годинава во земјава вкупно се потрошени 546.080 мегават часови електрична енергија, 35,713 милионаи нормални кубни метри природен гас, 427.784 тони јаглен и 73.953 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 92,4 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 96,6 отсто од вкупно потрошениот јаглен е употребен за производство на струја. вј/сп/


Видете следно

Организирање на отстранување на отпадот е клучно за земјата

Во Македонија годишно се создаваат над 800.000 тони мешан отпад од кој на комунален отпад …