Во Кина има над 600 милиони гејмери ​


Бројот на гејмери ​​во Кина надмина 600 милиони.

Реалните приходи од игрите во Кина во 2019 година достигна 233 милијарди јуани (околу 33,4 милијарди долари), што претставува зголемување од 8,7% од година во година, се вели во извештајот за 2019 година од кинеската индустрија за игри.

Експертите се убедени дека развојот на науката и технологијата, проширувањето на 5G и облачните игри ќе поттикнат раст во овој сектор.

Според една студија, 90% од анкетираните потрошувачи велат дека се подготвени да платат повеќе за иновативни производи.


Видете следно

Донација од Еуроникел Индустри за Општата болница во Кавадарци

Еуроникел Индустри за Општата болница во Кавадарци донираше пет медицински апарати: дефибрилатор, ЕКГ апарат, инфузомат, …