Во српскaта Тоскана започна бербата со малини: Еве по која цена се продава ова овошје


Во селото Војковци деновиве полињата со малини се полни со работници, а започна и жетвата на малини во голема мера.

„Почетната цена е 180 динари или околу 94 македонски денари, овоштарите се надеваат дека цената ќе биде поголема, но тие се задоволни и од оваа цена. Квалитетот на овогодишните малини, со оглед на големата количина на врнежи во претходниот период, е добар. Топлите денови и високите температури сега го забрзаа зреењето, и досега купивме околу 12 тони“, вели Слободан Матиќ од Војковац, купувач на малини.


Видете следно

Компанијата „Новавакс” доби 1,6 милијарда долари за создавање вакцина против коронавирус од владината програма „Ворп спид”

Американската биотехнолошка компанија „Новавакс” (Novavax) од Владата на САД доби 1,6 милијарда долари за разработка …