Во Струга нема мултикултурни и мултиетнички проблеми, се крие меѓуетничката омраза


Во Струга нема мултикулутрни и мултиетнички проблеми, но ретко кој го разбира мултикултурализмот. Кај населението постои меѓуетничка омраза, која е затворена, скриена под тепих и е многу опасна, смета Еди Кела, доктор по филолошки науки, која подлабински ја проучува оваа проблематика.


Видете следно

Градежните работи на браната „Конско“ треба да завршат најдоцна до јули

Изградбата на хидросистемот „Брана Конско“ и придружните објекти влезе во завршна фаза на изведување, односно …