Во тек е изведувањето на техничкиот зафат за инсталација на “затварачи” во населбата Лисиче


Денес во населбата Лисиче во тек е изведувањето на техничкиот зафат за инсталација на “затварачи” кои во иднина ќе обезбедат парцијален прекин на водоснабдувањето, односно само во деловите каде евентуално би се појавил дефект, известуваат од ЈП Водовод и Канализација – Скопје.

Со ова ќе се надмине досегашниот проблем за прекин на водоснабдувањето во целиот реон. Прекинот на водоснабдувањето во населбата Лисиче ќе трае до завршување на техничкиот зафат.


Видете следно

На протестите во Њујорк украдени часовници „Ролекс” во вредност од 2.3 милиони долари

Повеќе елитни локации во Њујорк настрадаа откако се увиде дека протестите против полициското самоволие се …