Во текот на вчерашниот ден 60 возила се подигнати со специјално возило “пајак”


Во текот на вчерашниот ден (11.06.2018) на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје се случиле вкупно девет сообраќајни незгоди од кои една со тешки телесни повреди, шест со лесни телесни повреди и две со материјална штета.

Во сообраќајните незгоди едно лице се здобило со тешки телесни повреди, а девет лица со лесни телесни повреди. Од преземените мерки и активности констатирано е дека 69 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај се исклучени 21 возач од кои: три возачи поради тоа што управувале моторно возило под дејство на алкохол и 18 возачи управувале возила без да се стекнат со право за управување на моторно возило.

Исто така исклучени од сообраќај се и 21 возило поради истечена важност на сообраќајната дозвола. Санкционирани се пет возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, еден возач поради неправилно престигнување, четворица затоа што не дале првенство на минување на пешаци и 10 возачи поради недавање првенство на минување на возила во зона на крстосница и 28 возачи поради користење на мобилен телефон додека управувале моторно возило. Покрај ова, санкционирани се и тројца пешаци затоа што поминале коловоз надвор од пешачки премин. Во текот на изминатиот ден издадени се 98 мандатни платни налози, додека 60 возила се подигнати со специјално возило “пајак”.


Видете следно

Прогласени се најдобрите македонски филмски автор, актер и работник

Првото издание на “Златна рамка” започна со обелоденувањето на овогодинешните добитници на почесни награди кои …