Водата за пиење во Скопје е безбедна


Водата за пиење во Скопје е безбедна, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микорбиолошка анализа земени од 40 мерни места во градот.

Како што соопштија денеска од ЈП „Водовод и канализација” – Скопје, од 26 до 30 април земени се 148 примероци за физичко-хемиска и 148 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење.


-Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење, соопштија од „Водовод и канализација”.бт/дма/

Скопје, 4 мај 2021 (МИА)


Видете следно

Во текот на една недела санкционирани 123 непрописно паркирани возила во Општина Центар

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје во текот …