Војо Цветановски прогласен за уметнички амбасадор на овогодинешниот уличен уметнички фестивал ИНАРТ


Војо Цветановски од здружението на граѓани Театроск е прогласен за уметнички амбасадор на овогодинешниот уличен уметнички фестивал ИНАРТ во Тиват, Црна Гора.
Војо Цветановски е дипломиран пантомимичар и театарски режисер, а благодарение на пантоммата, големото искуство во уличниот театар, учеството на најреномирани улични уметнички фестивали и организирањето на неколку улични уметнички фестивали во нашата земја се здоби со оваа титула.
Ова значи дека соработката со црногорскиот фестивал се зацврстува и за во иднина се најавуваат големи заеднички проекти.


Видете следно

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска присуствуваше на отворањето на прв „Слоуфуд …