Вооружени крадци влегле да крадат во обложувалница – Погледнете што направил вработениот (ВИДЕО)


Веселин Ивковиќ работи повеќе од 10 години во еден локал кој со голи раце им се спротиставил на вооружените разбојници.

-Стоев зад шанкот кога дојдоа двајцата момци, вооружени, мислев дека навистина е шега и им реков „излезете надвор“. Тие повторуваа „кражба кражба, пари, пари“, а јас „излезете надвор“. Имаа капи и марами преку лицето и во еден момент вперија пиштол и пушка во мене. Испукаа куршум, а јас дури тогаш се фрлив под шанкот. Се обидоа да ги земат парите, а јас се трудев да ја задржам вреќата со пари. Не бев ни свесен што правам, едноставно сакав да си ги одбранам парите. Кога ги погледнав снимките од безбедносните камери, како тогаш да видов што се може да се случи. Можеби и адреналин беше во прашање, па така изреагирав, рекол 33- годишниот Веселин.

Касата во тој момент се нашла на подот од обложувалницата, а парите се расфрлале.

Разбојниците собрале само околу 7.000 динари, а прометот изнесувал 100.000 динари.


Видете следно

Легендарно лого: Нова Opel Mokka прва со новата молња

Чиста прецизност: сите следни нови модели на Opel ќе го носат ново дизајнирано лого на …